מה חשוב לדעת על עבודה בגגות מבנים?

December 29 2023Oded B

עבודה של אנשי מקצוע בגגות מבנים היא מצד אחד עבודה מסוכנת, אבל מצד שני, גם מורכבת מאוד. עבודה זו מצריכה ריכוז רב מהעובדים, מומחיות בדרגות שונות וכלי עבודה שלא פעם מובילים לאיבוד היציבות של אנשי המקצוע על הגג. כפי שניתן להבין, בין אם מדובר על אנשי מקצוע בתחום כזה או אחר, אין ספק שעבודות אלו מאוד מסוכנות. למעשה, רק בשנת 2022 נהרגו 36 פועלים כתוצאה מנפילות מהגובה. לכן, חשוב לדעת כיצד להימנע מסיכונים אלו, על ידי נקיטה באמצעי בטיחות מתאימים – המשיכו לקרוא.

מהם הסיכונים הכרוכים בעבודה בגגות מבנים?

כמובן שהסיכונים בעבודות בגובה משתנים בהתאם לסוג העבודה והמומחיות של אנשי המקצוע, כמו גם בהתאם לתנאי מזג האוויר ותנאים סביבתיים שונים. אבל באופן כללי, הסיכונים הכרוכים בעבודה בגגות מבנים כוללים את הבאים לפניכם:

  • נפילה מגובה: זהו הסיכון העיקרי, ויכול להוביל חלילה למוות או לפציעה קשה אשר כוללת גם פציעות נכות פוטנציאליות.
  • פגיעה משימוש במכשירים או חפצים: אנשי מקצוע בגגות מבנים חשופים לפגיעה במכשירים או חפצים, כגון מקדחות, מסורים או כלי עבודה אחרים.
  • חשיפה לתנאי מזג אוויר קיצוניים: אנשי מקצוע בגגות מבנים חשופים לתנאי מזג אוויר קיצוניים, כגון שמש קופחת, רוחות עזות או גשם.

כיצד מתגברים על סיכונים אלו?

על מנת להתגבר על הסיכונים הכרוכים בעבודה בגגות מבנים, יש לנקוט באמצעי בטיחות מתאימים, כגון:

  • שימוש בחגורת מתאימות: חגורה (כמו למשל חגורת סנפלינג תקינה) היא אמצעי הבטיחות החשוב ביותר לעבודה בגגות מבנים, מה שעשוי למנוע נפילה מגובה במקרה של החלקה או פציעה.
  • שימוש במערכות בטיחות: מערכת קו חיים היא מערכות חבל מיוחדות, המאפשרות לאנשי מקצוע להיות מחוברים לגג באופן קבוע. הן מונעות נפילה מגובה, גם במקרה של החלקה או פציעה.
  • ביצוע עבודה בקבוצה: עבודה בקבוצה עשויה להפחית את הסיכונים, מכיוון שיש יותר אנשים שיכולים לסייע במקרה של תאונה.
  • שמירה על תנאי בטיחות: חשוב לוודא כי הגג בטוח לעבודה, וכי אין בו סכנות פוטנציאליות.

מהי מערכת קווי החיים, וכיצד מבטיחה את ביטחון אנשי המקצוע?

אתם מוזמנים להכיר מערכת המשווקת ומותקנת על ידי חברת גובה קווי חיים – מערכת מיוחדת המאפשרת לאנשי מקצוע להיות מחוברים לגג באופן קבוע. המערכת מורכבת ממספר אלמנטים, כולל:

  • כבל חזק במיוחד: הכבל הוא הרכיב העיקרי של המערכת, כאשר הוא עשוי מחומרים עמידים, המסוגלים לעמוד בעומס רב.
  • נקודות עיגון: נקודות אלו הן נקודות קבועות בגג, אליהם מחובר החבל. הנקודות חייבות להיות מחוברות היטב לגג, וחייבות לעמוד בעומס רב.
  • ציוד חיבור: ציוד החיבור הוא הרכיב המחבר את החבל לאנשי המקצוע. הציוד חייב להיות בטיחותי וקל לשימוש, כמו גם מתוחזק נכון במהלך השנים.

בסיכומו של דבר, ישנן מערכות שונות אשר מונעות או לפחות יכולות להפחית את הסיכוי לנפילה מגובה. גם במקרה של החלקה או פציעה חלילה, חשוב שהעובדים, אנשי המקצוע והפועלים יהיו רתומים למערכת הנכונה שגם מתוחזקת בצורה תקינה. מערכות אלו מאבטחות את העובדים על ידי חיבורם לגג באופן קבוע, ככה שבמקרה של נפילה, החבל\הכבל מחזיק את האיש המקצוע ומונעת ממנו ליפול.

על מנת להבטיח את ביטחון אנשי המקצוע, חשוב לוודא כי מערכות מותקנת כראוי ומתוחזקות במהלך מרוצת השנים.

לסיכום, כך לא רק מפחיתים את הסיכויים של הפועלים להיפצע, אלא גם מספקים להם את התחושה שאתם שומרים עליהם ומהווים עבורם רוח גבית.

Share: